Om  
Henrik Studsgaard

Tidligere departementschef under minksagen bliver kommunaldirektør i Furesø

Henrik Studsgaard, der i 2022 blev fritaget for tjeneste i forbindelse med minkskandalen, er blevet kommunaldirektør i Furesø. Han rykker dermed tilbage til Sjælland.

Henrik Studsgaard har været departementschef i Miljøministeriet siden 2013, men blev fritaget for tjeneste under minksagen.
Henrik Studsgaard har været departementschef i Miljøministeriet siden 2013, men blev fritaget for tjeneste under minksagen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Fra Miljøministeriet, Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune til Furesø Kommune.

Det er en mand med bred ledererfaring, som træder ind på rådhuset til august.

59-årige Henrik Studsgaard er ansat som kommunaldirektør i Furesø, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Beslutningen blev bekræftet 28. juni af Furesø Byråd, der bestod af et enigt ansættelsesudvalg med repræsentanter fra ledelsen, medarbejdere og byråd.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) byder den nye kommunaldirektør velkommen 1. august, hvor han han tiltræder.

”Jeg er glad for, at vi har fundet en erfaren topleder. Henrik Studsgaard har i mange år været topleder og direktør i både stat og kommune, og han har den solide faglige viden og det stærke netværk, der skal til for at sikre, at vi kan fortsætte den positive udvikling af Furesø,” udtaler han.

Fyret under minkskandalen

Henrik Studsgaard kommer fra en tidligere stilling som direktør for Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune, hvor han nåede at være siden årsskiftet.

I den periode arbejdede han særligt med understøttelse af den grønne omstilling og erhvervsudvikling, implementering af klimaplan, men også en række konkrete store byudviklingsprojekter.

Inden da kunne kan finde ham i Miljøministeriet som departementschef, hvor hans navn måske vækker genklang, da han var en af de embedsmænd, der blev fritaget for tjeneste for sin rolle i minksagen tilbage i august 2022.

Læs også

Minkkommissionen kritiserede i sin rapport før sommerferien 2022 Henrik Studsgaard for ikke at stille spørgsmål ved, om der var lovhjemmel bag regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark, på trods af han var klar over, at den ikke var til stede.

Under afhøringen i minkkommissionen udtalte han dengang, at lovhjemmel ikke var ”top of mind” på et minkmøde i regeringens koordinationsudvalg 3. november 2020.

Dette fandt minkkommissionen kritisabelt, da Studsgaard som leder af ressortministeriet havde ”pligt til at sikre sig, at hjemmel til aflivning af alle mink og til udbetaling af tempobonus var blevet undersøgt og bekræftet".

Han er ellers velbevandret i Miljøministeriet og har været departementschef i ti år, og i en årrække havde han også ansvaret for fødevareområdet.

Henrik Studsgaard er uddannet som skov- og landskabsingeniør fra Skovskolen, HD i finansiering og kreditvæsen fra Handelshøjskolen i København og jurist fra Københavns Universitet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Studsgaard

Kommunaldirektør, Furesø Kommune, fhv. departementschef, Miljøministeriet og afdelingschef, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), HD i finansiering og kreditvæsen, CBS

0:000:00