Om  
Marianne Lynghøj

Tidligere særlig rådgiver bliver EP-kandidat for Venstre

Venstre i Nordsjælland indstiller Marianne Lynghøj som den eneste EP-kandidat. Hun er tidligere særlig rådgiver for minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Marianne Lynghøj indstilles af Venstre Nordsjælland som EP-kandidat.
Marianne Lynghøj indstilles af Venstre Nordsjælland som EP-kandidat.Foto: Privat foto.
Lærke Møller Hansen

Marianne Lynghøj, der er folketingskandidat og 1. suppleant til Folketinget, udvælges som Venstres kandidat for Nordsjælland til valget i Europa-Parlamentet, der afholdes 6.-9. juni 2024.

Det meddeler kandidaten selv til Altinget.

”Jeg er meget glad for og ydmyg over den store opbakning, som jeg har fået fra Venstre i Nordsjælland. Dem, der kender mig fra folketingsvalgkampen ved, at den grønne dagsorden fylder meget i mit politiske hjerte,” udtaler hun og fortsætter:

”Med erfaring fra det private erhvervsliv har jeg konkret viden om, hvordan danske og europæiske virksomheder hver dag arbejder for at skabe en grøn fremtid. Den erfaring vil jeg tage med mig i Europa-Parlamentet.”

Valget af Marianne Lynghøj sker i forbindelse med Venstres opstillingsmøde til EP-valget mandag 28. august.

Bredt kendskab til politik i EU og Danmark

Marianne Lynghøj har bredt kendskab til det private erhvervsliv – blandt andet gennem sin tidligere stilling som partner hos Ulveman & Børsting og sin nuværende stilling som chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Samtidig har hun et indgående kendskab til EU-politik, som hun har erhvervet sig gennem sin tidligere stilling som særlig rådgiver i Europa-Parlamentet. Derudover har hun erfaring bag kulissen i dansk politik, da hun i en periode har arbejdet som særlig rådgiver for minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) og været politisk konsulent for Venstre.

Ifølge Formanden for Venstres EU-udvalg i Nordsjælland, Lars Kristensen, er det en stærk repræsentant, kredsen har indstillet.

”Med Marianne Lynghøj har vi fået en kandidat med en bred baggrund både fra erhvervslivet og det politiske system i Danmark – og ikke mindst i Europa,” oplyser han.

Opstillingsmødet finder sted på Hillerød Rådhus 28. august 2023 klokken 19.30. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Lynghøj

Fhv. folketingskandidat (C), vicedirektør, Ulvemand & Børsting
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00