Om  
Thomas Muurmann Henriksen

Topdirektør i landbruget stopper efter krænkelsessager

Direktøren for et af Landbrug & Fødevarers største datterselskaber vælger selv at trække sig efter en række krænkelsessager.

Direktøren i svineavlsvirksomheden DanBred trækker sig efter en række chikanesager.
Direktøren i svineavlsvirksomheden DanBred trækker sig efter en række chikanesager.Foto: DanBred
Mathilde Brieghel

Milliardvirksomheden DanBred må finde en ny direktør, da Thomas Muurmann Henriksen trækker sig fra posten med øjeblikkelig virkning.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt for mig, at min person og de fejltagelser som jeg har begået, ikke kommer til at skygge for DanBreds videre udvikling. Med den store opmærksomhed, der er på min person lige nu, har jeg vurderet, at det ikke er til gavn for selskabet, at jeg fortsætter som direktør, og derfor trækker jeg mig," siger han i pressemeddelelsen.

Den 47-årige direktør går efter en række sager om seksuel chikane i avlsvirksomheden, der står for halvdelen af den samlede omsætning i Landbrug & Fødevarer.

Sagen har skabt overskrifter efter erhvervsmediet Finans onsdag bragte historien om den betændte personalesag i virksomheden.

Anklagerne om seksuel chikane kommer fra tre kvinder, der har henvendt sig angående upassende opførsel fra direktøren ved en række firmarrangementer. DanBred har, efter modtagelsen af anklagerne og et brev til bestyrelsen fra 18 mellemledere om sagen, ikke valgt at afskedige direktøren.

Men nu vælger han selv at trække sig fra dags dato.

”Der er ingen tvivl om, at det her har været en vanskelig og kompleks sag. Vi har i bestyrelsen hele tiden taget anklagerne om upassende adfærd meget alvorligt, og som jeg har nævnt tidligere var det ud fra en helhedsbetragtning, at bestyrelsen valgte at lade Thomas Murmann fortsætte som direktør i selskabet. At Thomas i dag har ønsket, at trække sig fra sin post er en rigtig disposition,” siger bestyrelsesformand i DanBred, Christian Junker.

DanBred specialiserer sig inden for svineavl, og producerer og sælger avlsdyr og sæd til landbrugsvirksomheder i hele verden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Muurmann Henriksen

Fhv. direktør, DanBred
HD, CBS

0:000:00