Travl eftermiddag på Slotsholmen: Her er overblikket over alle ministeroverdragelserne

De nye V- og M-ministre flytter ind i deres ministerier - og flere socialdemokrater flytter rundt efter dannelsen af den nye regering. Få overblik over dagens 16 overdragelser.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

16 ministerier får torsdag nye ministre efter dannelsen af den nye SVM-regering. Traditionen tro bliver skiftedagen markeret med en ministeroverdragelse, hvor den afgående minister siger farvel til embedsværket, der samtidig byder den nye velkommen.

Der er dog enkle af ministrene, der ikke skal til overdragelser i dag. Det gælder finansminister Nicolai Wammen (S), udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) og skatteminister Jeppe Bruus (S), der alle beholder deres nuværende ministerier.

Derudover er der heller ikke planlagt en overdragelse for den nye økonomiminister Troels Lund Poulsen (V). Det skyldes, at der oprettes et helt ny Økonomiministerium.

Få overblik over dagens ministeroverdragelser:

Kl. 13.30 i Forsvarsministeriet: Morten Bødskov (S) overdrager til vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Kl. 13.30 i Børne- og Undervisningsministeriet: Pernille Rosenkrantz-Theil (S) overdrager til børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Kl. 13.30 i Kulturministeriet: Ane Halsboe-Jørgensen (S) overdrager til kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Kl. 14.00 i Udenrigsministeriet: Jeppe Kofod (S) og Flemming Møller Mortensen (S) overdrager til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) samt minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S).

Kl. 14.00 i Sundhedsministeriet: Magnus Heunicke (S) overdrager til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Kl. 14.00 i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri: Rasmus Prehn (S) overdrager til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).

Kl. 14.30 i Social- og Ældreministeriet: Astrid Krag (S) overdrager til social- og boligminister Pernille-Rosenkrantz-Theil (S) samt ældreminister Mette Kierkgaard (M).

Kl. 14.30 i Justitsministeriet: Mattias Tesfaye (S) overdrager til justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Kl. 14.30 i Kirkeministeriet: Ane Halsboe-Jørgensen (S) overdrager til kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V).

Kl. 15.00 i Miljøministeriet: Lea Wermelin (S) overdrager til miljøminister Magnus Heunicke (S).

Kl. 15.00 i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: Dan Jørgensen (S) overdrager til klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).

Kl. 15.00 i Uddannelses- og Forskningsministeriet: Jesper Petersen (S) overdrager til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

Kl. 15.30 i Transportministeriet: Trine Bramsen (S) overdrager til transportminister Thomas Danielsen (V) samt digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre (V).

Kl. 15.30 i Indenrigs- og Boligministeriet: Christian Rabjerg Madsen (S) overdrager til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) samt kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V).

Kl. 15.30 i Beskæftigelsesministeriet: Peter Hummelgaard overdrager til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Kl. 15.30 i Erhvervsministeriet: Simon Kollerup (S) overdrager til erhvervsminister Morten Bødskov (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00