Tre procent af Venstres vælgere er landmænd

Venstre skal vælge ny formand i en tid, hvor kun tre procent af partiets vælgere er landmænd, og hvor landets 7.500 fuldtidslandmænd ikke engang udgør et enkelt mandat. Alligevel skaber forslaget om en CO2-afgift på landbruget så stor modstand i partiet, at det rider partitoppen som en mare. Planen om at styrke Venstre i byerne er svær, når de delegerede primært kommer fra landområderne.

Jakob Ellemann-Jensen er historie, og Venstre er klar med en ny kandidat til formandsposten. Traktor-Troels, som han kaldes, er en af Venstres egne, selvom kun tre procent af partiets vælgere er landmænd.<br>
Jakob Ellemann-Jensen er historie, og Venstre er klar med en ny kandidat til formandsposten. Traktor-Troels, som han kaldes, er en af Venstres egne, selvom kun tre procent af partiets vælgere er landmænd.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Torben K. AndersenJens Reiermann

Hvis man nu skulle sætte Venstre på en formel, ville to faktorer være uomgængelige: De grønne gummistøvler og evnen til at malke en ko.

Det måtte den nu tidligere formand, Jakob Ellemann-Jensen, sande meget hurtigt. Kun 20 minutter efter han blev valgt som formand tilbage i 2019, måtte han svare på spørgsmålet: ‘Kan du malke en ko?’

Præcis samme spørgsmål blev stillet til hans far, Uffe Ellemann-Jensen, og i et nu legendarisk besøg på en gård i Sabro, en lille by uden for Aarhus, viste Ellemann-Jensen senior, at han rent faktisk mestrede kunsten at malke en ko. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00