Troels Lund fastholder kursen over for landbruget: ”Spørgsmålet er ikke, om der kommer en CO2-afgift. Spørgsmålet er, hvordan den bliver indrettet”

Selvom CO2-afgiften er en svær nød at knække, så kommer den, lød det fra økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) ved Landbrug & Fødevarers årlige delegeretmøde onsdag. Og så kan næste års forhandlinger om kvælstof blive mindst lige så svær, sagde han.

Økonomi- og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen (V), taler til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 2023.
Økonomi- og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen (V), taler til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 2023.Foto: Landbrug & Fødevarer
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis landbruget havde håbet på en markant, ny kurs fra Venstre, efter Ellemanns exit som V-formand, så ser det ikke ud til at være tilfældet.

Økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) – som lige nu er eneste kandidat til at blive Venstres næste formand – gjorde nemlig onsdag klart over for de danske landmænd, at han er på linje med den tidligere formand i forhold til en CO2-afgift på landbruget.

”Det er rigtigt, som Jakob Ellemann sagde sidste år. Spørgsmålet er ikke, om der kommer en CO2-afgift. Spørgsmål er, hvordan den bliver indrettet,” sagde ministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00