Udgifter til kødkontrol løber løbsk
Niels Th. Dahl
JournalistDet ville være noget andet, hvis udgifterne lå i en ramme i finansloven ligesom den øvrige kontrol. Hvis man selv skal betale, vil man ofte agere anderledes.
Merethe Guldborg
Formand for kontrolenheden i Fødevarestyrelsen
Det bliver dyrere og dyrere for slagterierne at få kontrolleret fødevaresikkerheden, når der slagtes svin, kvæg og andre dyr i Danmark.
En ny opgørelse over udgifterne ved slagteriernes kødkontrol fra Fødevareministeriets egen kontrolenhed viser således nu, at de gennemsnitlige enhedsomkostninger for kontrol i forbindelse med slagtninger er gået kraftigt i vejret i 2007 - for nogle slagterier med mere end 17 pct.
Brugerbetaling giver mindre effektivitet
Fødevarekontroludvalget konkluderer desuden i sin rapport, at den generelle stigning i omkostningerne for slagterierne ikke kun kan tilskrives tilfældige udsving sidste år.