Ulovlige dyretransporter kan undgås

NYHED: Langt de fleste ulovlige dyretransporter skyldes uagtsomhed, og kan sagtens undgås, mener Dansk Transport og Logistik.
Niels Th. Dahl

Dem, vi prøver at ramme med det her tjekskema, er dem, der begår de typiske fejl. Dem, der kommer til at give dyrene for lidt strøelse eller for lidt ventilation. Langt hovedparten af overtrædelserne er jo heldigvis dem, hvor dyrene kun har haft en ulempe eller en risiko for overlast.

Lisbeth Hagelund Hansen
Konsulent i Dansk Transport og Logistik

Det er kun sjældent af ond vilje, når vognmænd overtræder dyrevelfærdsreglerne under dyretransporter, mener vognmændenes brancheorganisation, Dansk Transport og Logistik (DTL). Foreningen hævder, at langt de fleste lovovertrædelser kan undgås, hvis vognmænd og chauffører er lidt mere grundige med forberedelsen, inden de kører af sted med dyrene.

Derfor har DTL nu i samarbejde med Danske Slagterier, kreaturhandlernes landsforening SamMark, og SPF udsendt et sæt såkaldte "tjeklister" til de transportører, der har med levende svin at gøre. Tjeklisterne skal sikre, at chaufførerne er opmærksomme på, at alle lovkrav er overholdt, så risikoen for, at dyrene lider overlast, og loven bliver brudt, er så lille som mulig.

"Dem, vi prøver at ramme med det her tjekskema, er dem, der begår de typiske fejl. Dem, der kommer til at give dyrene for lidt strøelse eller for lidt ventilation. Langt hovedparten af overtrædelserne er jo heldigvis dem, hvor dyrene kun har haft en ulempe eller en risiko for overlast," siger Lisbet Hagelund Hansen, der er konsulent i DTL.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00