V-borgmestre i landbrugskommuner frygter ekspertforslag om ny klimaafgift

Flere af Venstres borgmestre advarer mod, at en ny CO2-afgift på landbruget vil ramme deres del af landet ulige hårdt i form af tabte arbejdspladser og produktion. Økonomiprofessor bag forslagene anerkender skævhed, men er mindre bekymret.

En række kommuner vil hver kunne tabe hundredvis af arbejdspladser inden for landbruget, hvis det mest vidtgående forslag til en CO2-afgift fra ekspertudvalget for en grøn skattereform gennemføres.<br>
En række kommuner vil hver kunne tabe hundredvis af arbejdspladser inden for landbruget, hvis det mest vidtgående forslag til en CO2-afgift fra ekspertudvalget for en grøn skattereform gennemføres.
Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En klimaafgift på landbruget skal ikke have lov til at gå særlig hårdt udover de egne af Danmark, som ligger lidt længere væk fra de større byer.

Det er budskabet fra flere Venstre-borgmestre i jyske landbrugskommuner oven på, at regeringens ekspertudvalg med økonomiprofessor Michael Svarer i spidsen onsdag præsenterede sine forslag til en ny CO2-afgift.

”Vi er i et område i Danmark, hvor landbruget stadig har en utrolig stor betydning, så jeg er virkelig bekymret,” siger Hans Ejner Bertelsen (V), der er borgmester i Morsø Kommune.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00