V-profil laver kovending på regioner

REGIONER: I et debatindlæg til Altinget.dk fra denne sommer roser Venstres Birgitte Josefsen regionernes stærke positioner på fødevareområdet. Alligevel ønsker hun nu, regionerne nedlægges.
Morten Øyen

Vi har fokus på den regionale udvikling på fødevareområdet og er mindre optaget af systemet. Det er jo ikke systemerne, der sætter gang i væksten.

Birgitte Josefsen
MF, (V) og Formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling.
Fakta
Regionerne varetager i dag en række opgaver indenfor fødevare- og landdistriktsområdet. Nogle af opgaverne er: finansiering af regional udvikling, erhvervsudvikling, vandmiljøplanlægning, opsyn af jord- og grundvandsforurening, vækst i landdistrikter og yderområder.

Kilde: Danske Regioner

I et debatindlæg til Altinget | Fødevarer fra denne sommer roser Venstres folketingsmedlem Birgitte Josefsen regionernes stærke positioner på fødevareområdet. Gennem eksempler fra Nordjylland, Region Midtjylland, Syddanmark, Bornholm og Sjælland viser hun, hvordan det er lykkedes regionerne at støtte fødevareindsatsen til mere vækst i en presset tid. Og vi skal vælge vækstsporet, lyder det i hendes indlæg (se link).

Men selvom regionerne bidrager til vækst på fødevareområdet, er det ifølge Birgitte Josefsen og Venstre ikke nok til, at de skal fortsætte. En måned efter indlægget ønskes regionerne afskaffet af partiet, og det bakker Birgitte Josefsen op.

"Regionerne er gode nok, når man nu har dem. Og har vi dem ikke, så har vi en anden konstruktion, der sætter fokus på regionaludvikling og vækst," siger Birgitte Josefsen, som også er formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling.

0:000:00