Analyse af 
Andreas Arp

Valgkampen er skudt i gang, og for både Ellemann og Frederiksen kan landbruget blive et minefelt

Både S og V har meget på spil i de fødevarepolitiske slag, der venter frem mod valget. Bliv klogere på, hvad der er værd at holde øje med i valgkampen, og hvordan Altinget Fødevarer kommer til at dække den.

Både Jakob Ellemann-Jensen (V) og Mette Frederiksen (S) har grunde til at træde varsomt i debatterne om landbrugets grønne omstilling. 
Både Jakob Ellemann-Jensen (V) og Mette Frederiksen (S) har grunde til at træde varsomt i debatterne om landbrugets grønne omstilling. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpi
Andreas Arp

Statsminister Mette Frederiksen (S) har udskrevet valg til Folketinget, og valgkampen er dermed skudt i gang.

Valget i 2019 blev af mange kaldt et ”klimavalg”, og den grønne dagsorden forventes igen at komme til at spille en hovedrolle hos vælgerne, når krydset skal sættes den 1. november. I så fald vil landbruget og den danske fødevareproduktion heller ikke kunne se sig fri for debat i de kommende uger.

Det er især husdyrproduktionen, der står for udledningerne, og derfor kan det meget vel blive et tema i valgkampen, om Danmark skal have færre landbrugsdyr.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024