Veganerpartiet når milepæl i indsamling af vælgerklæringer

VÆLGERERKLÆRINGER: Veganerpartiet har indsamlet halvdelen af det antal vælgererklæringer, det kræver at blive opstillingsberettiget til Folketinget. "Der er stadig lang vej," vurderer professor. Se listen over top 10-partiernes indsamlinger her.

Veganerpartiet er nu halvvejs i jagten på de 20.182 vælgererklæringer, det for tiden kræver at blive opstillingsberettiget til et folketingsvalg. 

Ifølge nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet har partiet per 6. januar fået 10.454 danskeres opbakning til at stille op. 

Men partiet skal passe på med at glæde sig for tidligt, vurderer valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

"Der er stadig lang vej igen for Veganerpartiet. De har efterhånden været i vælten i nogle år og er ikke som sådan et nyt fænomen, så de skal skabe noget øget opmærksomhed for at få det momentum, det nok vil kræve at nå i mål," siger professoren og fortsætter: 

"De har tiltrukket de letteste og skal nu i gang med at have fat i dem, der måske ikke brænder helt så meget for den veganske politik," siger han. 

Veganerpartiet begyndte sin indsamling af vælgerklæringer, umiddelbart efter at partiet blev stiftet den 23. oktober 2018 af Henrik Vindfeldt og forperson Michael Monberg.

Går trægt for Fremad
Simon Emil Ammitzbøll-Billes parti Fremad, der blev præsenteret i begyndelsen af november 2019, har umiddelbart en endnu større opgave foran sig, hvis partiet skal på stemmesedlerne ved det forestående folketingsvalg. 

Partiet har indtil videre blot indsamlet 2.143 vælgerklæringer og mangler således stadig at indsamle over 18.000 underskrifter. 

Den opgave ser ud til at blive overordentligt svær at løse for Simon Emil Ammitzbøll-Bille, vurderer Kasper Møller Hansen.  

"Han havde et kort moment lige efter lanceringen med en masse opmærksomhed og vind i sejlene. Men jeg har svært ved at se, at der for Fremad er nok vælgere, som hverken passer ind hos Radikale eller Venstre," siger han. 

Ti partier med flest vælgerklæringer per 6. januar 2020

 

Forrige artikel Christian Hüttemeier bliver partisekretær i Venstre Christian Hüttemeier bliver partisekretær i Venstre Næste artikel Ny national fødevareklynge ser dagens lys Ny national fødevareklynge ser dagens lys