Veganerpartiet går sammen med grønt parti og skifter navn

Veganerpartiet fusionerer med partiet "De Grønne" og går nu under det fælles "Grøn Alliance".

Veganerpartiet slår sig sammen med De Grønne.
Veganerpartiet slår sig sammen med De Grønne.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Veganerpartiet, som har opnået opstillingsberettigelse ved det kommende folketingsvalg, bruger nu de indsamlede vælgererklæringer til at etablere et nyt samarbejde i dansk politik. 

De Grønne og Veganerpartiet slår nemlig pjalterne sammen under navnet "Grøn Alliance". Det oplyser det tidligere Veganerparti i en pressemeddelelse. Det nye navn mangler dog stadig endelig godkendelse hos Indenrigs- og Boligministeriet. 

"Frem til den endelige godkendelse i slutningen af august skal vi finde alle de grønne stemmer i Danmark, som vil være med til at skabe store reelle forandringer i den kommende valgperiode," siger Jonas Holm, der sammen med hovedbestyrelsen i De Grønne opfordrer alle deres medlemmer til at blive del af den nye alliance. 

De Grønne og Veganerpartiet indkalder nu hver især til landsmøde for officielt at tilslutte sig alliancen. 

Veganere eller ej

"Vi danskere bør lægge vores forskelle bag os og sammen arbejde for, at vi får en ny retning for dansk landbrug og en styrket indsats for at skabe det bæredygtige samfund," siger Henrik Vindfeldt, der er politisk leder i Veganerpartiet. Han fortsætter:

"Veganere eller ej, så er vi enige om, at landbruget er gået alt for vidt i behandlingen af dyr, natur og miljø, og vi skal i fællesskab være klar til træffe de politiske beslutninger, som laver det om."

Godkendes alliancen hos Indenrigs- og Boligministeriet, vil det nye parti få bogstavsbetegnelsen G.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024