Velfærdsproblemer i konventionel svineproduktion

5/10-04: Ritt Bjerregaard (S) spørger blandt andet, hvad ministeren vil gøre for at fremme økologisk svineproduktion, hvor man ikke har de samme problemer med overdødelighed, sult og dårlig velfærd, der er i den konventionelle produktion
Dokumentation
Spørger: Ritt Bjerregaard (S)

Spørgsmål: Mener ministeren, at de dokumenterede problemer med sult, overdødelighed og dårlig velfærd i den konventionelle svineproduktion, som de beskrives i artiklen "Danske grise grynter af sult" i Politiken den 30. september 2004, er problemer, der skal være alment kendt blandt forbrugerne, for at man kan tale om reelle frie valg ved køledisken?

Spørgsmål: Hvordan vil ministeren bidrage til at gøre opmærksom på de markante velfærdsproblemer i den konventionelle svineproduktion?

Spørgsmål: Hvad vil ministeren gøre for blandt forbrugerne at fremme kendskabet til fordelene ved den økologiske svineproduktion, hvor man ikke har de samme problemer med overdødelighed, sult og dårlig velfærd, som dem rapporten "Velfærdsproblemer hos de danske søer" fra Dyrenes Beskyttelse dokumenterer, at der er i den konventionelle produktion?

Spørgsmål: Hvordan vil ministeren sikre, at der i højere grad tages dyre etiske hensyn i den konventionelle danske svineproduktion?

Spørgsmål: Vil Ministeren kommentere rapporten "Velfærdsproblemer hos de danske søer" fra Dyrenes Beskyttelse?

Spørgsmål: Hvordan vil ministeren sætte en effektiv stopper for de dokumenterede problemer med sult i den konventionelle svineproduktion, som de beskrives i artiklen "Danske grise grynter af sult" i Politiken torsdag den 30. september 2004?

Spørgsmål: Vil ministeren tage tiltag til at sikre, at dyrene i den danske svineproduktion fodres med føde, der gør dem mætte, og ikke blot sikrer, at dyrene får, hvad de har brug for set fra et ernæringsmæssigt synspunkt?

Spørgsmål: Hvilke tiltag vil ministeren tage for at dæmme op for det alvorlige problem med at hver ottende danske so i den konventionelle svineproduktion dør, mens den går i stalden, sådan som det er beskrevet i artiklen "Danske grise grynter af sult" i Politiken torsdag den 30. september 2004?

Spørgsmål: Hvordan vil ministeren sikre, at der i højere grad tages dyreetiske hensyn i den konventionelle danske svineproduktion?

Spørgsmål: Hvad vil ministeren gøre for at fremme den økologiske svineproduktion, hvor man ikke har de samme problemer med overdødelighed, sult og dårlig velfærd, som dem rapporten "Velfærdsproblemer hos de danske søer" fra Dyrenes Beskyttelse dokumenterer, at der er i den konventionelle produktion?


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00