Villy Søvndal og de 90 mandater

INTERVIEW: Her er Villy Søvndals bud på, hvad SF ville ændre på bl.a. fødevareområdet, hvis partiet havde fuldstændig frie hænder og 90 mandater bag sig.

Der skal der flere ressourcer til, så vi får rettet op på de problemer, de mange nedskæringer på fødevarekontrollen har skabt.

Villy Søvndal
Partileder, SF
Fakta
Artikelserie - "Hvis vi havde 90 mandater"
  • Det er aldrig sket, at ét dansk parti har haft mandater nok til at regere landet alene.

  • Men hvad nu hvis et enkelt parti ved et valg opnåede de nødvendige 90 mandater og dermed havde flertal? Hvordan ville dansk politik så se ud?

  • I Folketingets sommerferie har vi bedt ledende politikere fra hvert af de syv partier i Folketinget om at hæve sig op over dagligdagens mandatpuslespil, realpolitik og taktiske udmeldinger.

  • Vi spørger i en artikelserie hvert enkelt parti, hvad de ville ændre på henholdsvis fødevareområdet, integrationsområdet og i folkeskolen, hvis deres parti havde 90 villige mandater.


  • Kilde: Altinget
    FØDEVARER

    Hvordan vil I sikre sunde fødevarer til danskerne?
    "Det er en absurd tanke, at virksomheder, der har en meget stor fordel ved at omgås regler, skulle kunne kontrollere sig selv. Egenkontrol, som vi har i dag, er ganske enkelt idioti, og første skridt vil være at afskaffe egenkontrollen."

    Hvad skal vi så have i stedet for?
    "Et velfungerende kontrolsystem hvor man besøger fødevarevirksomheder."

    Hvor tit?
    "Det tør jeg ikke sige, men mere end i dag."

    Dokumentation
    Blå bog – Villy Søvndal
  • Villy Søvndal er født den 4. april 1952 i Linde, Struer Kommune som søn af husmand Peter Søvndal og medhjælpende ægtefælle Agnes Søvndal.

  • Han har beklædt posten som SF's formand siden april 2005 og har været medlem af Folketinget for SF siden 1994. Fra 1982-1994 var han medlem af Kolding Byråd.

  • Villy Søvndal er uddannet lærer og var ansat ved Kolding skolevæsen i 1980-1992.

  • Villy Søvndal bor i Agtrup ved Kolding og er gift med tidligere medlem af Folketinget og Europaparlamentet, Pernille Frahm (SF). Han har tre børn fra et tidligere ægteskab.

    Artiklen er en del af en serie med ledende politikere fra alle partier, som Altinget bringer i de næste uger. Artiklen har også været bragt i magasinet FOKUS.


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00