Vismand fejer mål om færre landbrugsdyr af bordet: Vil gøre omstillingen dyrere

Enhedslistens forslag om at sætte et reduktionsmål for den animalske produktion er en dårlig idé, mener miljøøkonomisk vismand. Omstillingen bliver dyrere, hvis man låser sig til bestemte tiltag, lyder argumentet. Det vigtigste er at nå klimamålene, siger EL.

Professor på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet Lars Gårn Hansen er medlem af Det Miljøøkonomiske Råds formandsskab. Rådet anbefaler, at man indfører en klimaskat på landbruget.
Professor på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet Lars Gårn Hansen er medlem af Det Miljøøkonomiske Råds formandsskab. Rådet anbefaler, at man indfører en klimaskat på landbruget. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det er uklogt at reducere drivhusgasudledningerne fra landbruget ved at sætte et mål for størrelsen på den animalske produktion.

Sådan lyder vurderingen nu fra professor og miljøøkonomisk vismand Lars Gårn Hansen, efter at Enhedslisten tidligere på ugen foreslog at halvere antallet af landbrugsdyr frem mod 2030.