Voksende borgerlig uenighed om fødevaremoms

NYHED: Sundhedsordførerne fra både V, K og Dansk Folkeparti vil tale om momsdifferentiering på fødevarer, men regeringen afviser stadig.
Den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle slutter sig nu til de andre borgerlige sundhedspolitikere, der vil diskutere lavere moms på sunde fødevarer.
Den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle slutter sig nu til de andre borgerlige sundhedspolitikere, der vil diskutere lavere moms på sunde fødevarer.
Niels Th. Dahl

Jeg ved godt, at mange i Venstre mener, det er for kompliceret og giver unødigt bureaukrati, men jeg mener, konsekvenserne af en momsdifferentiering bør undersøges.

Preben Rudiengaard
Medlem af Sundhedsudvalget (V)
Fakta

Selv om Skatteministeriet frygter en "glidebane" med krav om momsfritagelse for alskens varegrupper, hvis momsen sættes ned på sunde fødevarer, er visse varegrupper faktisk undtaget momsen allerede i dag.

Det gælder:

Aviser
Persontransport
Bankers serviceydelser
Fremstilling og salg af skibe
Fremstilling og salg af fly

Der er splid i de borgerlige rækker om moms på sunde fødevarer. 

Den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle siger i dag til Altinget.dk, at sundheds- og fedmeproblemet efter hendes mening er blevet så stort, at man bliver nødt til at diskutere en regulering af momsen, så det bliver dyrere at spise usundt og billigere at spise sundt.

Dermed lægger Helle Sjelle sig på linje med Venstres sundhedsordfører Jørgen Winther, der tidligere har erklæret sig som varm tilhænger af differentieret moms, og med Dansk Folkepartis sundhedsordfører Birthe Skaarup. Men meldingen bringer hende også samtidig i skarp modsætning til både regeringens, Venstres og De Konservatives officielle politik.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00