Vrede landmænd vil stævne staten

PORTRÆT: Bæredygtigt Landbrug er en ny forening, der samler de vredeste af landets planteavlere og svineproducenter i protest mod Grøn Vækst. Foreningen er klar til at føre sag mod staten, politikere og Danmarks Naturfredningsforening.
Direktør i Foreningen for Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, er ansat til at "bekæmpe de byrder", som Grøn Vækst ifølge foreningen påfører landbruget.
Direktør i Foreningen for Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, er ansat til at "bekæmpe de byrder", som Grøn Vækst ifølge foreningen påfører landbruget.

Vi mener simpelthen ikke, at kvælstof er en forurening. Vi er faktisk der, hvor der er for lidt kvælstof i vores jord. Jo mindre kvælstof, jo mindre liv. Som det er nu, udpiner vi jorden og efterlader den ringere til vores efterkommere. Det er ikke bæredygtighed

Vagn Lundsteen
Direktør i Foreningen for Bæredygtigt Landbrug
Fakta

Bæredygtigt Landbrugs erklærede målsætning:

1. At afskaffe de økonomisk belastende dele af Grøn Vækst.

2. At sikre sig mod nye indgreb.

3. At afskaffe skatter og afgifter, der belaster erhvervet økonomisk i forhold til konkurrenterne i EU.


Kilde: www.baeredygtigtlandbrug.dk

De er frustrerede, desperate og vrede. De føler sig svigtede af deres bagland og af de politikere på Christiansborg, som førhen talte deres sag. De føler sig forfulgt og svinet til i medierne. De føler sig truet på deres levebrød og miskrediteret for det, som de selv betragter som et vigtigt samfundsarbejde.

Derfor har de stiftet Foreningen for Bæredygtigt Landbrug. 

Foreningen bliver af flere kilder, som Altinget | Miljø har talt med, betragtet som en udbrydergruppe grundlagt på en følelse af uretfærdighed og frustration. Den blev stiftet ved nytårstid 2010 som en protest mod Grøn Vækst-aftalen og de "katastrofale konsekvenser", som Grøn Vækst ifølge foreningen vil få for landbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00