Lise Bech
 svarer 
Rasmus Prehn

Kan minkavlen i Danmark genoptages fra 2023?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Miljø- og Fødevareudvalget, Spørgsmål 1000

Vil ministeren sørge for, at der ligger en klar afgørelse for, om minkavlen i Danmark kan genoptages fra 2023, inden Folketinget går på sommerferie, idet det ellers ikke vil være muligt for avlerne at indkøbe avlsdyr til at genoptage driften?

Svar fra tirsdag den 17. maj 2022
Jeg har kun det mål at give minkavlerne en afklaring hurtigst muligt

På baggrund af de faglige vurderinger fra Statens Serum Institut, Dansk Veterinær Konsortium og Institut for Fødevarer og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet er myndighederne i fuld gang med at udarbejde et oplæg til eventuelle foranstaltninger, der kan udgøre den nødvendige smittehåndtering på minkfarme. Herefter kan der tages stilling til en fremtidig minkproduktion i Danmark. For regeringen er hensynet til folkesundheden fortsat afgørende.

Jeg har kun det mål at give minkavlerne en afklaring hurtigst muligt, men det er naturligvis afgørende at have det bedst mulige grundlag for denne beslutning. Det er min ambition, at der er truffet en beslutning inden sommerferien.

Rasmus Prehn / Signe Skibstrup Blach 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00