Hurtigere genåbning sikrer ikke fremtiden for ph.d.-studerende

UDLØB: Der er fortsat uklarhed om, hvor finansieringen til korttidsansatte forskere, der er forsinket på grund af coronakrisen, skal komme fra. Det kræver handling, mener medunderskriver af åbent brev, der i sidste uge opfordrede til at åbne universiteterne yderligere.

I morgen kan alle danske forskere, der har behov for at være på deres arbejdsplads for at lave deres forskning, møde op. I princippet. Det står i den politiske aftale for en yderligere genåbning i fase 2, som Folketingets partier og regeringen blev enige om onsdag aften.

Men der mangler stadig handling for at få meget af forskningen helt tilbage på sporet. Det gælder særligt den forskning, som korttidsansatte forskere står for, lyder kritikken nu.

Det kommer, efter at der i starten af sidste uge også kritik af, at netop forskningsverdenen led under nedlukningen. I et åbent brev opfordrede en række danske forskere regeringen til at fremrykke genåbningen af laboratorierne. Men der er stadig et stort problem, mener en af forfatterne til det åbne brev.

Login