Ny rapport: Motivationen er faldet og ensomheden er mere end fordoblet for corona-studerende på første år

Sammenlignet med førsteårsstuderende i foråret 2018 mistrives tilsvarende studerende i 2021 i markant højere grad, viser en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut. Studerende kræver handling og flere partier er parat til at sætte penge af.

Studiestart på Københavns Universitet i 2019 - alle nye studerende får muligheden for at give rektor Henrik C. Wegener et håndtryk. Studerende, der startede på deres uddannelse i 2020 har ikke fået et lignende forløb, og det vil flere partier nu give dem mulighed for.<br>
Studiestart på Københavns Universitet i 2019 - alle nye studerende får muligheden for at give rektor Henrik C. Wegener et håndtryk. Studerende, der startede på deres uddannelse i 2020 har ikke fået et lignende forløb, og det vil flere partier nu give dem mulighed for.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Tallene taler deres tydelige sprog. Danske studerende har ikke haft det godt, mens de har været hjemsendt fra studierne i foråret 2021.

Næsten hver tredje førsteårsstuderende på videregående uddannelser i Danmark har følt sig ensomme under nedlukningen af uddannelsesinstitutionerne i foråret 2021. I 2018 var det kun hver ottende.

I 2018 var 77 procent af de studerende meget motiverede for at studere, i 2021 er det tilsvarende tal kun 59 procent. Begge tal kommer fra et nyt notat fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00