Italiensk forsvarsindustri føler sig snydt

Den italienske forsvarsindustri kommer med en skarp kritik af Lockheed Martin og F-35 programmet. Italienerne føler sig snydt for arbejde indenfor både produktion og fremtidig vedligeholdelse af flyene. Det skriver Defense News.

Ifølge Guido Crosetto, formand for sammenslutningen af italienske forsvarsvirksomheder, Federazione Aziende Italiane per l’Aerospazio, la Difesa e la Sicurezza (AIAD), så var Italien blevet stillet i udsigt, at man ville få arbejde på F-35 flyet svarende til 65 procent af prisen på de 90 F-35 fly, som Italien har bestilt. I dag er man ifølge Crosetto på under 20 procent. Og på det seneste har italienerne kunnet se hvordan firmaer i andre lande har vundet store kontrakter på vedligehold af reservedele og hvordan både Israel og UK er ved at etablere deres egne vedligeholdelsescentre. Italienerne var ellers blevet stillet i udsigt, at de skulle stå for al den tunge vedligehold af "airframes" i hele Europa.

I november sidste år uddelte programkontoret kontrakter på global reparation af 65 ud af 774 reservedele i perioden 2021-2025. 48 kontrakter gik til britiske virksomheder, 14 gik til hollandske virksomheder og tre gik til australske virksomheder. De italienske virksomheder fik ingenting.

Login