Om  
Kristian Jensen

Kristian Jensen bliver udenrigspolitisk analytiker hos Avisen Danmark

Den tidligere udenrigsminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, skal fremover skrive udenrigspolitiske analyser for Avisen Danmark.

Peter Bjørnbak Hansen

Efter Kristian Jensen blev strippet for de politiske poster, han havde tilbage efter formandsopgøret med Lars Løkke Rasmussen og som følge af et for partiledelsen lidt for åbenmundet interview i Jyllands-Posten, har Kristian Jensen fået mere tid ved siden af folketingsarbejdet.

Så meget tid, at han nu skal skrive "analyser med udenrigspolitiske temaer som omdrejningspunkt" for Avisen Danmark.

Det skriver Fyens Stiftstidende, som er en del af Avisen Danmark.

"Jeg skal ikke præsentere holdninger eller dag-til-dag-politik, men se på, hvad der er de store træk i verden. Jeg vil gerne prøve at forklare læserne, hvad udenrigspolitikken betyder for deres hverdag, uanset om de bor i Brande, i Bramdrupdam, i Assens eller i Nyborg," siger den nyudnævnte avisskribent.

Kristian Jensen forklarer i samme åndedrag, at han nu, fordi han ikke er minister, har større frihed til at gøre sine pointer "skarpere og mere præcise".

Den tidligere udenrigsminister har ikke bestemte udenrigspolitiske emner, han primært vil lade pennen strejfe, men nævner "Trumps USA, Europa med Brexit og bøvl med østlandene, og lande som Kina, Rusland, Indien og Brasilien, der begynder at finde identifikation i egne værdier frem for de gængse, vestlige" som væsentlige udviklinger, han vil give sin analyse af.

Kristian Jensen har siden fratagelsen af de politiske poster i Venstre været i spil til posten som formand for Dansk Idrætsforbund. Noget, der har medfødt stor kritik for at være uforeneligt med en plads i Folketinget. Så det har han droppet nu, fortæller han til Avisen Danmark.

I forrige måned slog han også fast, at han ikke havde tænkt sig at forlade Venstre, selvom tilværelsen i partiet havde været mildest talt tumultarisk på det seneste. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)