Pensionerede generaler marcherer direkte til forsvarsindustri og lobbyisme

HAMSKIFTE: Seks topofficerer er i de sidste seks år gået mere eller mindre direkte fra Forsvaret til job i det private erhvervsliv, hvor de sælger produkter og tjenesteydelser til deres tidligere kolleger eller bedriver lobbyvirksomhed over for Forsvaret. En trafik der er ulovlig i USA men tilladt i Danmark.

<span><b>Øverst:</b>&nbsp;Niels
Bundsgaard (Foto: Bjarne Lüthcke, Ritzau Scanpix), Bjørn Bisserup
(Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix), Peter Kølby (Foto:
PlastPack Defence).&nbsp;<b>Nederst:</b>&nbsp;Finn
Hansen (Foto: Lars Aarø, Fokus), Per Ludvigsen (Foto: Bjarne
Lüthcke, Ritzau Scanpix), Stig Østergaard Nielsen (Henning Bagger,
Ritzau Scanpix). 
</span>
Øverst: Niels Bundsgaard (Foto: Bjarne Lüthcke, Ritzau Scanpix), Bjørn Bisserup (Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix), Peter Kølby (Foto: PlastPack Defence). Nederst: Finn Hansen (Foto: Lars Aarø, Fokus), Per Ludvigsen (Foto: Bjarne Lüthcke, Ritzau Scanpix), Stig Østergaard Nielsen (Henning Bagger, Ritzau Scanpix).
Andreas Krog

De seneste seks år har seks topofficerer ladet sig pensionere fra Forsvaret for med det samme eller inden for maksimalt tre måneder efter pensionering at starte som lobbyister eller sælgere i danske forsvarsvirksomheder. Det viser en kortlægning foretaget af Altinget.

De seks pensionerede topofficerer, der er gået mere eller mindre direkte til forsvarsindustrien, lobbybranchen eller konsulentbranchen, tæller en tidligere forsvarschef, to tidligere chefer og en tidligere vicechef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse samt en tidligere chef for Søværnet og en tidligere chef for Flyvevåbnet. (Se boks med de konkrete navne under artikel).