Russisk invasion får EU til at bryde tabuer til højre og venstre

Våbenopkøb til ukrainerne, lukkede luftrum for russerne, stop for russiske propagandakanaler og åbenhed over for at bruge aldrig før anvendt flygtningelovgivning er bare nogle af de tiltag, EU-landene har stillet sig bag på en weekend.

3,7 milliarder kroner vil EU bruge på at bevæbne ukrainsk militær. Det er første gang, EU så direkte blander sig i en væbnet konflikt.
3,7 milliarder kroner vil EU bruge på at bevæbne ukrainsk militær. Det er første gang, EU så direkte blander sig i en væbnet konflikt.Foto: Viacheslav Ratynskyi/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: De hellige køer fik ikke lov til at græsse fredeligt i Bruxelles i denne weekend. I stedet blev flere af dem kørt til slagtning.

Efter at være kommet under skarp anklage for at nøle i deres svar på den russiske invasion, har de 27 EU-lande på en weekend stillet sig bag en række beslutninger, der skal hjælpe Ukraine og bidrage til det, som EU-udenrigschef Josep Borrell beskriver som en ”fuldskala-isolation af Rusland”.

Mest tungtvejende og overraskende er nok beslutningen om at bruge 3,7 milliarder kroner på at støtte Ukraine med våben og andet militært isenkram.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00