Om  
Mette Frederiksen
Rune Lykkeberg

Statsministeren laver egen podcast og inviterer chefredaktør

Statsminister Mette Frederiksen (S) introducerer sin egen podcast, hvor hun hver uge taler med en gæst.

Redaktionen

De traditionelle roller mellem politikerne og medierne er vendt rundt, når statsministeren fredag introducerer sin egen podcast med titlen "Statsministeren spørger" og taler med en chefredaktør.

Den ugentlige podcast, hvor Mette Frederiksen (S) optræder i rollen som interviewer, er finansieret af Socialdemokratiet. 

Statsministeren skriver selv på sociale platforme om det nye kommunikationsredskab og tilføjer:

"I noget tid har jeg tænkt over, hvordan jeg kan være med til at skabe et rum, hvor der er lidt mere tid til nogle af de store spørgsmål, som præger vores samfund. Den politiske debat på Christiansborg kan til tider gå hurtigt. Også for hurtigt. Vi gør budskaberne skarpe. Selvfølgelig for at kommunikere tydeligt. Men desværre betyder det også, at nuancerne nogen gange forsvinder," skriver Mette Frederiksen.

Udsendelsesformen er en samtale mellem statsministeren og en relevant gæst, der første gang er Rune Lykkeberg, chefredaktør på dagbladet Information.

Det er det seneste eksempel på, at politikere ønsker at kommunikere direkte til vælgerne - uden om det såkaldte "mediefilter", altså redaktionel udvælgelse og prioritering.

"I min podcast inviterer jeg hver uge en ny gæst ind til en samtale om et emne, der optager os begge. Ideen er, at der skal være tid til en ærlig snak om de dilemmaer, verden unægtelig rummer. Plads til at være enige, men også uenige," skriver statsministeren.

I første afsnit diskuterer statsministeren og chefredaktøren Vesten før og efter krigen i Ukraine samt klimakrise, Indien og Europa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Rune Lykkeberg

Chefredaktør, Information, fhv. kulturredaktør, Politiken