Om  
Christian Friis Bach

Tidligere minister bliver forsvarsordfører for Radikale

Christian Friis Bach fra Radikale bliver forsvarsordfører. Han har en fortid som minister under Helle Thorning-Schmidts regeringstid.

Martin Lidegaard overdrager posten som forsvarsordfører til Christian Friis Bach.
Martin Lidegaard overdrager posten som forsvarsordfører til Christian Friis Bach.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Christian Friis Bach (R) er ved at sætte sig godt ind i forsvarsområdet, da han fra oktober vil være Radikales nye forsvarsordfører.

"Det bliver jeg fra den næste samling fra 1. oktober," sagde han til en debat i Altingets gård tirsdag morgen i forbindelse med lanceringen af Altingets 30. nichemedie Maritim.

Christian Friis Bach overtager forsvarsordførerskabet fra Radikales politiske leder, Martin Lidegaard.

Bach blev første gang medlem af Folketinget i 2011-2014. I løbet af den tid var han blandt andet minister for udviklingsbistand i regeringen under Helle Thorning-Schmidt (S).

Friis Bach nævnte til tirsdagens debat, at han i øvrigt også er partiets maritimordfører.

"Jeg har faktisk følt mig som maritimordfører længe. Af flere grunde. Jeg er også ordfører for fiskeri og snart forsvar, så der er en række områder, som lapper meget stærkt ind over det maritime," sagde han.

Ved siden af forsvarsområdet er han i dag også udenrigsordfører, udviklingsordfører, ordfører for nordiske anliggender, arktisordfører, udlændinge- og integrationsordfører samt fødevare-, landbrugs- og fiskeriordfører.

Uden for rammerne af Christiansborg har han ageret som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp fra 2017 til 2019 og er desuden tidligere undergenerelsekretær i FN.

Bach har en baggrund som kandidat i agronomi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og har en ph.d. i international økonomi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Friis Bach

MF (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

0:000:00