Grønt overblik: Billigere nødder, klimasikring og Brexit-sonderinger

DET SKER: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen får en travl uge med lovbehandling i folketingssalen, mens energi-, forsynings- og klimaministeren må i samråd. Der er også Brexit og klimasikring på dagsordenen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Sine Riis Lund

Godmorgen og velkommen til en uge, hvor finansloven spøger igen, igen.

Der foregår dog også andre ting. Særligt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får en del at se til i folketingssalen (se faktaboks).

Og så skal man passe på ikke at fare vild i begreberne, hvis man vil følge med i samrådet med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, der skal forholde sig til måden at lave olieprisscenarier på.

Dokumentation

Følgende lovforslag behandles i Folketinget i uge 49

Tirsdag
2. behandling af forslag til lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Implementering af dele af udvindingsaffaldsdirektivet og MCP-direktivet). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og lov om havstrategi. (National liste med handelsforbud m.v. over for visse invasive arter og nyaffattelse af bilag 1 til lov om havstrategi). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af dyreværnsloven og lov om hold af dyr. (Uddannelseskrav og offentliggørelse af kontrolresultater). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jagt og vildtforvaltning og lov om naturbeskyttelse. (Mulighed for fastsættelse af nærmere regler om jagt med visse rovfugle, tidsbegrænsede initiativer, jagtformer, fodring af vildt og ændring af regler om jagttegn samt ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger inden for skovbyggelinjen i landzone). (Af miljø- og fødevareministeren)

2. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Oplysning om den sidste tredjedel af ejerkredsen i erhvervsfiskerselskaber). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)

1. behandling af forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, kildeskatteloven, spiritusafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love. (Annullering af indeksering af en række punktafgifter, nedsættelse og efterfølgende afskaffelse af råstofafgiften, afskaffelse af afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand samt ændringer af forskerskatteordningen). (Af skatteministeren)

Torsdag
3. behandling af forslag til lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Af miljø- og fødevareministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Implementering af dele af udvindingsaffaldsdirektivet og MCP-direktivet). (Af miljø- og fødevareministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og lov om havstrategi. (National liste med handelsforbud m.v. over for visse invasive arter og nyaffattelse af bilag 1 til lov om havstrategi). (Af miljø- og fødevareministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af dyreværnsloven og lov om hold af dyr. (Uddannelseskrav og offentliggørelse af kontrolresultater). (Af miljø- og fødevareministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jagt og vildtforvaltning og lov om naturbeskyttelse. (Mulighed for fastsættelse af nærmere regler om jagt med visse rovfugle, tidsbegrænsede initiativer, jagtformer, fodring af vildt og ændring af regler om jagttegn samt ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger inden for skovbyggelinjen i landzone). (Af miljø- og fødevareministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Oplysning om den sidste tredjedel af ejerkredsen i erhvervsfiskerselskaber). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)

1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en omlægningspulje til at fremme driften af økologisk og plantebaseret kost i de offentlige køkkener. (Af Søren Egge Rasmussen (EL), Carolina Magdalene Maier (ALT), Ida Auken (RV) og Jakob Mark (SF) m.fl.)

Fredag
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om vandforsyning m.v. (Målrettet arealbeskyttelse for at beskytte grundvand mod pesticider). (Af miljø- og fødevareministeren)


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00