Statsministeren vil kickstarte nyt vindeventyr i Østersøen ved europæisk topmøde på Bornholm

Mette Frederiksen inviterer syv af sine EU-kolleger plus EU-Kommissionens formand til klippeøen for at diskutere den eskalerende energiforsyningskrise i regionen i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. På programmet er blandt andet vindpotentialet i Østersøen.

I foråret havde statsministeren også inviteret EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og den tyske kansler, Olaf Scholz, til vindtopmøde i Esbjerg. Scholz har meldt afbud på Bornholm, men von der Leyen kommer.
I foråret havde statsministeren også inviteret EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og den tyske kansler, Olaf Scholz, til vindtopmøde i Esbjerg. Scholz har meldt afbud på Bornholm, men von der Leyen kommer.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke AlbrechtsenMorten Øyen

Først var det Esbjerg, der i foråret blev rammen om den største europæiske vindsatsning nogensinde.

Nu er det Bornholm, som statsminister Mette Frederiksen (S) sætter på det EU-politiske landkort, når hun inviterer sine kolleger fra Østersø-området til det såkaldte Baltic Energy Security Summit 30. august. Det erfarer Altinget fra flere kilder.

Den endelige deltagerkreds er endnu ikke endeligt bekræftet. Men på gæstelisten er politiske spidser, ansvarlige ministre og højtstående embedsmænd fra Finland, Sverige, Tyskland, Polen og Baltikum. Desuden stiller EU-Kommissionen med både sin formand, Ursula von der Leyen, og energikommissær Kadri Simson.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024