Auken huskes for grønt engagement

SF-EXIT: Engagementet nævnes igen og igen, når man spørger ind til nu tidligere miljøminister Ida Aukens eftermæle. Dog kritiseres hun også for ikke at efterlade sig de helt store resultater.
Trofaste læsere af Altinget.dk har set dette motiv mere end en enkelt gang. Men nu er det snart slut. Ida Auken må gå af som miljøminister som følge af SF's udtræden af regeringen.
Trofaste læsere af Altinget.dk har set dette motiv mere end en enkelt gang. Men nu er det snart slut. Ida Auken må gå af som miljøminister som følge af SF's udtræden af regeringen.Foto: Claus Bjørn Larsen
Klaus Ulrik MortensenJon David Finsen

Hun har på mange måder været den første grønne miljøminister, vi har haft, efter Miljøministeriet i årevis er blevet forsømt under den tidligere regering.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident, DN

Det stod intet sted at læse, at Ida Auken en afkortet nattesøvn senere ville blive nødt til at trække sig som miljøminister, da hun onsdag aften forlod SF's krisemøde i DGI-Byen.

Fortællingen var da, at Annette Vilhelmsen overlevede afstemningen i landsledelsen og dermed endnu havde et ministerhold i ryggen. Alligevel var der et skær af finalitet at spore i blikket hos Auken, da hun affejede de frysende journalister for at sætte sig i ministerbilen og køre hjem.

Et blik, som torsdag formiddag fik følge af ordene, der trængte sig på. Ja, hun var ked af at måtte forlade Miljøministeriet, men håbede samtidig at kunne vende tilbage på et senere tidspunkt.

Dokumentation

Blå bog:

Ida Margrete Meier Auken
Født 22. april 1978 på Frederiksberg
Datter af professor Erik A. Nielsen og medlem af Europa-Parlamentet Margrete Auken

Parlamentarisk karriere:
Folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Københavns Storkreds fra 13. november 2007
Miljøminister fra 3. oktober 2011
Tidligere miljøordfører. Medlem af Det Energipolitiske Udvalg og Kulturudvalget 2007-2011

Uddannelse og erhverv:
Teologistudiet, Københavns Universitet, fra 1998 til 2006


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00