Debat

Danske Vandværker: Fracking er en rigtig dårlig idé

DEBAT: Det kan gøre uoprettelig skade, hvis der politisk gives lov til olieboring og fracking på Lolland-Falster, skriver Allan Weirup, direktør i Danske Vandværker.

Foto: Danske Vandværker
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Allan Weirup
Direktør i Danske Vandværker

I Danske Vandværker er vi stærkt bekymrede over, at energi-, forsynings- og klimaministeren vil give lov til olieboring og fracking på Lolland-Falster. Vi frygter, at grundvandet vil blive forurenet, for de kemikalier, der bruges ved fracking, trænger ned i grundvandet og kan gøre uoprettelig skade. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er fracking er en trussel mod vores grundvand.

Man bør trække nødbremsen
Det er det hollandske firma, Nail Ressources, som har søgt om tilladelse til at søge efter olie, og en redegørelse fra Energistyrelsen anbefaler energi-, forsynings- og klimaministeren at give tilladelsen.

Men den beslutning er vi ikke trygge ved, for ved fracking pumpes vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at øge trykket på olie og gas, og den metode er meget kontroversiel. Se blot på de mange problemer, den har bragt med sig i USA, hvor man jo har gjort det her i årevis.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til debat@altinget.dk

Jeg håber, at både minister og udvalg vil trække i nødbremsen og få diskuteret sagen grundigt, for fracking er og bliver en rigtig dårlig ide.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Allan Weirup

Direktør, Dananalyse, fhv. direktør, Danske Vandværker, fhv. direktør, Guldborgsund Forsyning
MBA (Syddansk Uni.)