Efter flere års forarbejde dropper Statens It at stå for dele af GEUS

Forsknings- og rådgivningsinstitutionen GEUS skal opbygge en ny it-enhed, fordi Statens It ikke alligevel ser sig i stand til at stå for institutionens it-infrastruktur og it-opgaver.

GEUS, som blandt andet arbejder med at kortlægge mulighederne for geologisk lagring af CO₂, skal nu have opbygget en ny it-enhed, efter Statens It har meddelt, at de ikke er i stand til at overtage it-delen fra GEUS. 
GEUS, som blandt andet arbejder med at kortlægge mulighederne for geologisk lagring af CO₂, skal nu have opbygget en ny it-enhed, efter Statens It har meddelt, at de ikke er i stand til at overtage it-delen fra GEUS. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Statens It ønsker ikke længere at overtage den fulde it-opgave fra den uafhængige forsknings- og rådgivningsinstitution GEUS.

Det fremgår af årsrapporten for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

“Overgang til Statens IT kommer ikke til at ske som planlagt i 2022, da Statens IT i august 2022 meddelte, at de ikke så sig i stand til at løfte opgaven,” skriver GEUS, som er en uafhængig forsknings- og rådgivningsinstitution i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00