EU fastsætter længe ventet definition af grøn brint: “Vi har tabt momentum i mellemtiden”

Efter mere end et års forsinkelse har EU-Kommissionen nu fastsat rammerne for, hvornår brint kan defineres som grønt. Definitionen møder dog kritik fra flere sider for at blåstemple atomkraft og at stille for bløde krav til brintproducenters brug af grøn strøm.

Ved Avedøreværket har energikoncernen Ørsted taget de første skridt på vejen mod at blive en af verdens førende producenter af grøn brint. Ved værket står en gruppe containere, som på sigt skal udvikle sig til en stor grøn brintfabrik. På billedet ses Anders Nordstrøm, direktør for Ørsteds brintproduktion.
Ved Avedøreværket har energikoncernen Ørsted taget de første skridt på vejen mod at blive en af verdens førende producenter af grøn brint. Ved værket står en gruppe containere, som på sigt skal udvikle sig til en stor grøn brintfabrik. På billedet ses Anders Nordstrøm, direktør for Ørsteds brintproduktion.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er glade miner at fornemme hos både brintproducenter og miljøorganisationer i disse dage.

Mandag kunne EU-Kommissionen nemlig præsentere en længe ventet definition af, hvornår brint kan klassificeres som grønt.

En definition, der betyder, at investorer og producenter nu kan komme i gang med den såkaldte “energirevolution”, som Europa står overfor.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024