EU’s nye energikommissær skal sætte tempo på udbygning af grøn energi

NY KOMMISSION: Puslespillet om de nye EU-kommissærer er gået op. Estiske Kadri Simson er udpeget af kommissionsformanden til at være EU's nye energikommissær. Hun får central rolle i chefens ”European Green Deal”.

En ny EU-Kommission så tirsdag dagens lys. Og giver Europa-Parlamentet grønt lys til de udvalgte af den kommende kommissionsformand, tyske Ursula von der Leyen, bliver estiske Kadri Simson Unionens nye energikommissær.

”For at blive verdens første klimaneutrale kontinent skal Europa sænke sine emissioner mere og hurtigere end 50 procent i 2030. Da energiproduktion og forbrug står for 75 procent af EU’s emissioner, får energi en central rolle i The European Green Deal,” skriver Ursula von der Leyen i et ”mission letter” til den nye energikommissær.

42-årige Kadri Simson var Estlands økonomiminiser fra 2016-19 og har været medlem af landets parlament i ti år for Centerpartiet. I Europa-Parlamentet indgår Centerpartiet i den nye gruppe Renew Europe, hvor også Radikale og Venstre sidder.

Login