Frygt for nye EU-regler: Cybersikkerhed risikerer at blive det nye GDPR

Både virksomheder, kommunerne og til en vis grad også regeringen er tilbageholdende over for nye EU-regler om cybersikkerhed. De frygter mere administration, dobbeltarbejde og store bøder.

Antallet af cyberangreb er steget i takt med digitaliseringen. Særligt under coronakrisen, lyder det fra EU-Kommissionen.
Antallet af cyberangreb er steget i takt med digitaliseringen. Særligt under coronakrisen, lyder det fra EU-Kommissionen.Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Der er bekymrede miner fra både erhvervslivet, kommunerne og til dels også regeringen over et nyt EU-udspil om cybersikkerhed.

Den voksende risiko for, at kritisk infrastruktur som vandværker og hospitaler eller virksomheder eller hele sektorer lammes af cyberangreb, har fået EU-Kommissionen til at foreslå at udbrede regler på området til langt flere aktører og true med store bøder til dem, der ikke har sikkerheden i orden.

Her frygter både Dansk Industri og Kommunernes Landsforening (KL), at de nye regler ender i øget bureaukrati og frygt for bøder hos både virksomheder og administrationer.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00