Om  
Flemming Larsen

GEUS får ny direktør

Geolog Flemming Larsen tiltræder 1. april som ny direktør for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), som hører under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Camilla Kamstrup

58-årige Flemming Larsen har været en aktiv del af GEUS i en årrække og har siden 2012 været ansat som statsgeolog. 

Nu udnævnes han i stedet som ny direktør for forsknings- og rådgivningsinstitutionen, som hører under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. 

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Flemming Larsen startede i GEUS i 1986 som videnskabelig assistent og har senere været tilknyttet som seniorforsker og senest som statsgeolog. I perioden 1996-2007 var han ansat som lektor og adjunkt ved DTU.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) udviser stor begejstring over ansættelsen af Flemming Larsen:

"Han er dygtig og har solid geologifaglig baggrund samt omfattende erfaring fra både forskningsverden og den private sektor. Flemming har et indgående kendskab til GEUS og kender de udfordringer og muligheder, som institutionen har," siger ministeren i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Jeg er sikker på, at GEUS under Flemmings ledelse vil kunne levere væsentlige bidrag til ministeriets vigtige opgaver med blandt andet udnyttelse og forvaltning af energiressourcer både i Danmark og i Grønland."

GEUS vil i det kommende år blandt andet arbejde for at bidrage til den grønne omstilling inden for energiområdet og for at sikre en bæredygtig udnyttelse af Danmarks grundvandsressourcer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Larsen

Adm. direktør, Geus
cand.scient. i geologi (Københavns Uni. 1986), ph.d. (DTU 1996)

0:000:00