Om  
Christian Schønau

Hofchef trækker sig fra Grundfos-fond efter kritik

Kronprinsparrets hofchef, Christian Schønau, der forleden blev udpeget til at være formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos, har efter kritik valgt at trække sig.

 

Redaktionen

Det skriver Grundfos i en pressemeddelelse.

Christian Schønau er blevet kritiseret for at have indtaget en dobbeltrolle ved både at være formand for Grundfos’ ejerfond og hofchef for kronprinsparret.

"Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond. Derfor har jeg meddelt bestyrelsen for fonden, at jeg stopper som bestyrelsesmedlem og formand, når fonden har haft rimelig tid til at finde en erstatning, eller senest på næste bestyrelsesmøde i juni måned," siger Christian Schønau.

Grundfos er en danskejet, international virksomhed, der med en andel på omkring 50 procent af verdensmarkedet for cirkulationspumper er verdens største producent af pumper. Hovedsædet er i Bjerringbro ved Viborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Schønau

Hofmarskal, Kongehuset
cand.jur. (Aarhus Uni. 1991)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024