Nye krav i energiaftalen tvinger kraftvarmeværker til at satse på biomasse

OPFORDRING: De store kraftvarmeværker opfordrer regeringen til at afskaffe kraftvarmekravet, der forhindrer dem i at omstille til eldrevne varmepumper. Absurd, lyder det fra professor.

De store fjernvarmeværker i blandt andet Esbjerg og Aalborg ønsker at slippe for kraftvarmekravet, så de kan investere i eldrevne varmepumper. De arbejder derfor på at sende en konkret anbefaling af sted til regeringen.
De store fjernvarmeværker i blandt andet Esbjerg og Aalborg ønsker at slippe for kraftvarmekravet, så de kan investere i eldrevne varmepumper. De arbejder derfor på at sende en konkret anbefaling af sted til regeringen.Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Snart lander en opfordring fra de store kraftvarmeværker på regeringens bord. Og ordlyden i anbefalingen er ikke til at tage fejl af: Drop kraftvarmekravet, så vi kan investere i at drive fjernvarme ved hjælp af eldrevne varmepumper.

Lige nu bremser det såkaldte kraftvarmekrav omstilling til en mere klimavenlig fjernvarmeproduktion, lyder det fra kraftvarmeværkerne i blandt andet Esbjerg og Aalborg, der ligesom også Aarhus Kommune gerne vil omstille til de eldrevne varmepumper.

Opfordringen bakkes yderligere op af blandt andet Dansk Fjernvarme og Det Økologiske Råd, der i sidste uge deltog i en camp støttet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, hvor en af opgaverne var at komme med bud på, hvordan man får integreret varmepumperne i fremtidens fjernvarme.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00