Erhvervsliv savner klimakrav til beboelse i nyt bygningsdirektiv

EU har landet et revideret bygningsdirektiv, der vil gøre alle bygninger klimaneutrale i 2050. Det er et “vigtigt skridt i den rigtige retning”, mener DI og Synergi. Det er dog skuffende, at der ikke stilles minimumskrav til beboelsesbygninger, mener Synergi.

DI og Synergi havde håbet på et mere ambitiøst bygningsdirektiv, men er glade for, at der nu er landet en aftale mellem Parlamentet og Ministerrådet.
DI og Synergi havde håbet på et mere ambitiøst bygningsdirektiv, men er glade for, at der nu er landet en aftale mellem Parlamentet og Ministerrådet.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Ambitionerne kunne være sat højere i det reviderede bygningsdirektiv, som EU lige har landet.

Sådan lyder reaktionerne fra interesseorganisationerne DI og Synergi, efter Ministerrådet og Europa-Parlamentet torsdag blev enige om en aftale.

Alligevel er det en stor milepæl, at EU nu har landet en aftale om et revideret bygningsdirektiv, der vil gøre alle bygninger klimaneutrale i 2050, lyder det fra de to organisationer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024