Politisk ustabilitet og dårlig infrastruktur i Grønland bekymrer mineselskaber

RÅSTOFFER: Usikkerhed omkring blandt andet regulering, miljølovgivning, beskatning, infrastruktur, adgang til kvalificeret arbejdskraft og politisk stabilitet gør fortsat mineselskaber skeptiske over for Grønland.

Andreas Krog

Grønland kommer ind på en 41. plads blandt 76 deltagende lande og regioner i det internationale analyseinstitut Fraser Institute’s årlige undersøgelse af de mest attraktive steder at udvikle og drive råstofminer.

2019-udgaven af undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag og viser, at Grønland befinder sig i den nederste halvdel, når det kommer til, hvilke lande og regioner mineindustrien bedst kan lide at arbejde i. Der er dog tale om en markant fremgang i forhold til 69. pladsen ud af 83 deltagende lande og regioner i 2018.

Undersøgelsen baserer sig i år på besvarelser fra 263 aktører i den internationale mineindustri. De har blandt andet svaret på, hvilke enkeltforhold i et land eller en region som gør det mere eller mindre attraktivt at investere i landet eller regionen, og hvilke forhold der får aktørerne til at holde sig helt væk fra et land eller en region. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024