Radikale bringer geotermi ind i finanslovsforhandlingerne

FINANSLOV: Prisen på geotermi er faldet så meget, at Folketinget nu skal sørge for, at et nyt energieventyr kan lette, mener Radikale. Partiet går derfor til finanslovsforhandlingerne med ønske om at få en politisk markering og en pulje til geotermi.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Geotermi er interessant i forhold til at få biomasse ud af varmeforsyningen på lidt længere sigt.

Rubben Kidde (R)
Klimaordfører

A.P. Møller Holdings seneste tilbud på geotermi i storskala i Aarhus er den nyhed, politikerne har ventet på.

Fakta
Folketingets temamøde om geotermi

Formålet med temamødet var at belyse, hvordan geotermisk energi kan bidrage til den grønne omstilling og samtidig afdække, hvilke perspektiver der er for at udnytte geotermi i større skala.

Udnyttelse af geotermisk energi kan via fjernvarmesystemerne bidrage til at opnå målsætningen om reduktion af drivhusgasser, men de hidtidige erfaringer med geotermi har været blandede. Hvis geotermi skal have en fremtidig rolle i fjernvarmesystemet og også bidrage til vækst og beskæftigelse, er der behov for at afdække potentialerne og eventuelle nødvendige ændringer i rammebetingelserne.

Du kan se hele temamødet om geotermi på ft.dk. 

Kilde: Folketinget

Nu er prisen på geotermi ved at komme ned på et niveau, der giver mening at investere i, og som skal få politikerne til at satse på den nye energiteknologi.

Det mener Radikale, der derfor vil tage den nye grønne teknologi med at bruge undergrundens varme vand til fjervarme med til finanslovsforhandlingerne.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00