Skatteminister vil lukke aftale: Klar med ekstra penge til overskudsvarme

OVERSKUD: Regeringen er klar til at omfavne en certificeringsordning og afsætte flere penge til at udnytte overskudsvarme. Skatteministeren håber på aftale i denne uge, men ønsket om at indføre en ny prisregulering møder kritik.

Skatteminister Karsten Laurtizen (V) og finansminister Kristian Jensen (V) ved Folketingets åbning i oktober 2018 (arkiv).
Skatteminister Karsten Laurtizen (V) og finansminister Kristian Jensen (V) ved Folketingets åbning i oktober 2018 (arkiv).Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Hvor meget prisregulering, der lige skal være, er jeg villig til at give mig på. Måske har vi været for konservative med den model, der er blevet foreslået.

Karsten Lauritzen (V)
Skatteminister

En aftale om virksomhedernes overskudsvarme rykker nærmere.

Fakta
Det står der i energiaftalen: 

Omlægning af reglerne for overskudsvarme 
Med afskaffelse af PSO-afgiften og en varig lempelse af elvarmeafgiften til ca. 15 øre/kWh fremmes overskudsvarme i forhold til i dag. Parterne er samtidig enige om at afsætte 100 mio. kr. fra 2020, som ved en omlægning af reglerne for overskudsvarme vil bidrage til at fremme udnyttelsen af overskudsvarme yderligere. Den konkrete omlægning vil skulle aftales i efteråret 2018 på baggrund af oplæg fra regeringen.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Det fortalte skatteminister Karsten Lauritzen (V) mandag under et besøg på Rockwool-koncernens hovedsæde i Hedehusene for netop at besøge en af de virksomheder, der producerer megen overskudsvarme.

”Planen er at blive enige med alle Folketingets partier i denne uge, om hvordan vi får fremmet overskudsvarme,” sagde Karsten Lauritzen, der samtidig afslørede, at regeringen gerne vil afsætte 50 millioner fra det økonomiske råderum – oven på de 100 millioner kroner fra energiaftalen – til den nye ordning.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00