Teknisk topmøde præget af strid om takster

KLIMATILPASNING: Det er udtryk for mistro til kommunerne, at man ikke fortsætter fuld takstfinansiering af billige grønne vandløsninger, kritiserer KL. Naturstyrelsen har ny evaluering på vej, som viser, at kommunerne underpræsterer på en række områder.

Jørn Pedersen (V) gik på KL's teknik- og miljøtopmøde i Aalborg til angreb på regeringens modvilje mod at forlænge den fulde takstfinansiering af grønne klimatilpasningsløsninger.
Jørn Pedersen (V) gik på KL's teknik- og miljøtopmøde i Aalborg til angreb på regeringens modvilje mod at forlænge den fulde takstfinansiering af grønne klimatilpasningsløsninger.Foto: Maria Hedegaard
Klaus Ulrik Mortensen

Den eneste forklaring, jeg kan finde, er, at man er nervøs for, hvorvidt kommunerne kan finde på at misbruge ordningen. Men mig bekendt har man ikke fundet et eneste eksempel på, at det er sket.

Jørn Pedersen (V)
Formand, KL's Teknik- og Miljøudvalg

Mistroen til de kommunale projektmagere på vandområdet blev i sidste ende for meget for Jørn Pedersen (V).

Han åbnede i funktionen som formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg ballet på det årlige kommunaltekniske topmøde, som i år finder sted i Aalborg.

Og selv om andre på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center torsdag havde sagt ord før ham, var det først, da borgmesteren fra Kolding gik til angreb, at de små 700 tilhørere i salen for alvor vågnede op.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00