Toprådgivere bytter job: Lilleholt mister spindoktor

SKIFTEDAG: Lederen af Venstres kommunikationsafdeling, Jens Kloppenborg, bytter job med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts (V) særlige rådgiver, Andreas Thyrring.

Venstre forbereder sig på den kommende folketingsvalgkamp med et internt jobbytte mellem to toprådgivere.

Efter et års tid som Venstres pressechef og leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik (CKP) vender Jens Kloppenborg-Skrumsager tilbage til rollen som særlig rådgiver.

Han overtager posten som særlig rådgiver for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) fra Andreas Thyrring, der i stedet bliver ny leder af CKP med øjeblikkelig virkning.*

"Jeg ser meget frem til, at Thyrring sætter sig i spidsen for det hold af dedikerede medarbejdere på Christiansborg, der arbejder utrætteligt med at udvikle Venstres politiske platform frem til folketingsvalget. Thyrring er både fagligt skarp, arbejder målrettet, og vi har stor tiltro til, at han kan lede og motivere vores gode folk i Venstres CKP," siger gruppeformand Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Hun takker samtidig Kloppenborg for indsatsen.

Vender tilbage til Christiansborgs "jægerkorps"
32-årige Andreas Thyrring har arbejdet for Lars Chr. Lilleholt siden regeringsskiftet ved folketingsvalget i 2015. Inden da havde han en stilling som politisk konsulent i Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg, som han nu skal stå i spidsen for i kraft af sin nye rolle. Og det glæder han sig til.

"Venstres Center for Kommunikation og Politik er Christiansborgs svar på Jægerkorpset med nogle af de skarpeste, sejeste og stærkeste folk inden for politisk rådgivning og kommunikation. Det bliver en fornøjelse og et stort privilegium at stå i spidsen for et så stærkt team," siger Andreas Thyrring.

Jobbet som særlig rådgiver er velkendt for 48-årige Kloppenborg-Skrumsager, der tidligere har arbejdet for først beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og sidenhen innovationsminister Sophie Løhde (V). Han blev pressechef og leder af Venstres politik- og kommunikationsafdeling i april 2017, efter at Niels Th. Dahl forlod stillingen for at blive særlig rådgiver for udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Stor udskiftning på Venstres pressehold
Den interne rokering er endnu en i rækken i Venstres Center for Kommunikation og Politik. Tidligere i juni forlod Martin Lünell Christensen sin stilling som souschef i Venstres pressetjeneste for at blive særlig rådgiver for Anders Samuelsen, mens Jesper Kraft i maj skiftede jobbet som politisk chef ud for at blive særlig rådgiver for miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

I samme måned stoppede Andreas Bach Mortensen som politisk konsulent for at blive ny souschef for Venstres Center for Kommunikation og Politik samt leder af det politisk-økonomiske sekretariat.

* Tidligere fremgik det af artiklen, at Andreas Thyrring ligesom Jens Kloppenborg-Skrumsager bliver pressechef. Thyrring skal kun være leder af CKP, og partiet leder efter en ny pressechef, som skal referere til lederen af CKP.

Forrige artikel K: Vi havde gerne set energi og klima forhandlet samtidig K: Vi havde gerne set energi og klima forhandlet samtidig Næste artikel Finansministeriet har undervurderet dansk økonomi med over 300 milliarder siden 2010 Finansministeriet har undervurderet dansk økonomi med over 300 milliarder siden 2010