Tre centrale ønsker og en masse grønne drømme til fremtidens energisektor

ENERGIUDSPIL: Torsdag præsenterer regeringen sit længe ventede energiudspil. I et sidste forsøg på at påvirke begivenhedernes gang har IDA lanceret 29 anbefalinger til et Danmark i cirkulær balance. Altinget har talt med formand Thomas Damkjær Petersen om de tre centrale ønsker.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Det vigtigste er, at vi får en aftale, som rækker frem til 2030. Branchen og erhvervslivet har behov for at kende deres eksistensvilkår lang tid frem, så de får sikkerhed for, at de ikke investerer i blinde. Det dur ikke, at vi i Danmark har en energipolitik, som risikerer at skifte kurs i tide og utide. Og det bekymrer mig, at jeg har hørt rygter om, at aftalen kun skal gælde frem til 2024.

Thomas Damkjær Petersen
Formand, Ingeniørforeningen IDA
Fakta
Udspillet ”Cleantech – fra lineær til cirkulær økonomi” bygger på input fra en række fagfolk, herunder IDA-medlemmer, som har særlig indsigt inden for områderne energi, vand og affald.

Udspillet har 29 anbefalinger til, hvordan Danmark kan booste udviklingen af danske cleantech-teknologier. 

Et langt og længselsfuldt forspil bringes torsdag formiddag til ende, når Lars Løkke Rasmussen (V) i selskab med Lars Chr. Lilleholt (V), Brian Mikkelsen (K) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) lancerer regeringens energiudspil.

Og fik man en krone for hver en lobbyist, der undervejs i forløbet har gjort tilnærmelser til det ministerielle firkløver, ville man måske ikke være rig. Men dog bemidlet nok til at investere i en CO2-kvote, der onsdag eftermiddag forhandledes til den nette sum af 98 kroner.

I sidste øjeblik
Anyway. Torsdag klokken 10 går det løs i Spejlsalen i Statsministeriet. Og i det perspektiv må man sige, at Ingeniørforeningen IDA har timet sit 29 anbefalinger lange udspil til et Danmark i cirkulær balance godt.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00