Analyse af 
Erik Holstein

Ny analyse: Radikale er ude af stand til at hugge vælgere fra Socialdemokratiet

Mens venstrefløjen napper titusinder af vælgere fra socialdemokraterne, har den tidligere radikale regeringspartner mistet den evne. På højrefløjen har Liberal Alliance fået størstedelen af Nye Borgerliges hjemløse vælgere.

Et lettere anstrengt forhold på topplan. Det gælder tilsyneladende også de to partiers vælgere.
Et lettere anstrengt forhold på topplan. Det gælder tilsyneladende også de to partiers vælgere.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Det kan godt være, de er trætte af socialdemokraterne og SVM-regeringen, men alternativet er i hvert fald ikke Radikale.

Sådan synes de skuffede socialdemokratiske vælgere at reagere, hvis man ser på vælgervandringerne siden valget, og det er med til at forklare, hvorfor Radikale ikke rokker sig ud flækken i meningsmålingerne.

Radikale har kun været i stand til at erobre sølle 0,1 procentpoint af de socialdemokratiske vælgerne, mens selv LA-leder Alex Vanopslaghs erklærede liberalistiske højrefløjsparti får lidt flere af de utilfredse socialdemokrater.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024