Virksomheder får halveret spildevands-regningen

VÆKSTPAKKE: Regeringen vil indføre en trappemodel, som sænker virksomhedernes udgifter til spildevand. Virksomheder, der bruger meget vand, får halveret regningen. Erhvervslivet glæder sig. Samtidig ændres reglerne for farligt affald.
Slagterier, mejerier og andre virksomheder, der bruger meget vand, kan se frem til en mindre spildevandsregning.
Slagterier, mejerier og andre virksomheder, der bruger meget vand, kan se frem til en mindre spildevandsregning. Foto: www.colourbox.com
Anders Jerking

Vi må rose regeringen for at have lyttet til de store problemer, som de høje danske spildevandsomkostninger giver anledning til.

Flemming Nør-Pedersen
Direktør i Landbrug & Fødevarer
Store virksomheder skal have mindre spildevandsregninger. Faktisk skal de virksomheder, som bruger mest vand, have halveret deres spildevandsregning. Det er et af forslagene i regeringens vækstpakke, som blev præsenteret tirsdag.

Konkret foreslår regeringen at lette spildevandsregningen for virksomheder med stort vandforbrug med 700 millioner kroner årligt. Det vil især gavne slagterier, mejerier og andre fødevarevirksomheder, men også vaskerier og procesindustri får glæde af forslaget.

Naturstyrelsen oplyser til Altinget.dk, at modellen bliver en såkaldt trappemodel, hvor prisen pr. kubikmeter falder, jo mere vand man bruger.

Trappemodellen har den konsekvens, at store vandforbrugere slipper billigere, mens de almindelige husstande kommer til at betale mere. Men da regeringen ikke vil sende en ekstra-regning videre til husejerne, skal de 700 millioner findes ved effektiviseringer i sektoren.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00