DGI-formand er ofte ene kvinde i mødelokalet: Det var afgørende, at mænd prikkede mig på skulderen

Dansk idrætsledelse er et mandsdomineret felt. Selvom der ikke var mange forbilleder for den første kvindelige landsformand i DGI, Charlotte Bach Thomassen, oplever hun kun opbakning og respekt fra sine mandlige kollegaer.

Charlotte Bach Thomassen føler sig forplitet til at være "kvindernes stemme" i de besluttende fora, hvor der er flest mænd. 
Charlotte Bach Thomassen føler sig forplitet til at være "kvindernes stemme" i de besluttende fora, hvor der er flest mænd. Foto: DGI/Henrik Bagger/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Charlotte Bach Thomassen har levet og åndet for idræt siden barndommen. Hun gik til gymnastik som lille, blev hjælpetræner som 13-årig og sidder i dag som formand i den landsdækkende organisation DGI. 

Men indtil Charlotte Bach Thomassen overtog posten som formand i DGI, havde organisationen aldrig haft en kvinde for bordenden i bestyrelsen. Fordi organisationens top var befolket af mænd, var det vigtigt, at hun blev prikket på skulderen af sine mandlige kollegaer og opfordret til at stille op.

Blå bog

Charlotte Bach Thomassen har siden 2018 været landsformand i DGI.

Før det var hun i 2017-2018 næstformand. Hun har desuden været generalsekretær i Det Danske Spejderkorps i perioden 2013-2018 og bestyrelsesmedlem i TV 2, Danske Spil og Madkulturen. 

Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2004.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00