Formand for DGI: Idrætsforeninger skal give ukrainske flygtninge et frirum fra krigens traumer

Hos DGI er idrætsforeningerne i gang med at forberede sig på at gøre fritidsaktiviteter og foreningsliv tilgængeligt for ukrainske flygtninge. Foreningerne kan nemlig give børn og unge på flugt et frirum og genskabe følelsen af normalitet, mener formand for DGI.

Det er vigtigt at sikre hurtig adgang til fritidsaktiviteter og foreningsliv for ukrainske børn og unge, mener DGI's formand, Charlotte Bach Thomassen.<br>
Det er vigtigt at sikre hurtig adgang til fritidsaktiviteter og foreningsliv for ukrainske børn og unge, mener DGI's formand, Charlotte Bach Thomassen.
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

De lokale idrætsforeninger skal være klar til at byde varmt velkommen, når der inden længe strømmer børn og unge fra Ukraine til Danmark.

For det danske foreningsliv kan blive et muligt frirum fra nogle af de traumatiske oplevelser, som de ukrainske flygtninge har med i bagagen.

Sådan lyder det fra DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen. Meldingen kommer ovenpå Ruslands invasion af Ukraine, som på nuværende tidspunkt har medført, at over to millioner ukrainere er på flugt.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00