Idrætsprofessor savner mod fra regeringen: "Vil hellere sole sig i eliteidrættens synlighed"

SVM-regeringens fokus på eliten bringer mindelser frem om Mimi Jakobsens tid som kulturminister, vurderer SDU-professor. Men generelt er han ikke imponeret over regeringens idrætspolitiske visioner.

Regeringen viser med sin seneste finanslov, at man ønsker at styrke eliten, mener SDU-professor. Her ses kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) under sin tale på Københavns Rådhus i forbindelse med fejringen af Jonas Vingegaards anden Tour-sejr i sommer.
Regeringen viser med sin seneste finanslov, at man ønsker at styrke eliten, mener SDU-professor. Her ses kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) under sin tale på Københavns Rådhus i forbindelse med fejringen af Jonas Vingegaards anden Tour-sejr i sommer.Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

En af landets førende idrætsprofessorer har undret sig i årevis.

Et år med SVM

Regeringen runder sit første leveår 15. december. I den forbindelse laver Altinget en interviewserie med centrale idrætsstemmer, som kommenterer SVM-regeringens idrætspolitiske resultater.

I interviewserien taler vi med:

  • Søren Riiskjær, medforfatter til bogen Dansk Idrætspolitik. Tidligere kontorchef i Kulturministeriet og idrætspolitisk chef i DGI.
  • Hans Natorp, formand, DIF.
  • Charlotte Bach Thomassen, Formand, DGI.
  • Bjarne Ibsen, professor, Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.
  • Jens Sejer Andersen, international chef, Play the Game.

Bjarne Ibsen, professor ved SDU, har gennem snart en menneskealder forsket i idræt og foreningsliv. Og han han forstår ikke, at der ikke er nogen politisk debat om de bærende søjler i dansk idræt, hvor store landsorganisationer som DIF og DGI begunstiges med faste bevillinger fra lottomidlerne.

0:000:00